GRATIS verzending op elke bestelling van meer dan 65€

 

Aansteken van de Zippo-handwarmer

  • Vul je handwarmer met echte Zippo-aanstekerbenzine
  • Met het deksel van de handwarmer gesloten, houd je de basiseenheid rechtop met één hand en brand je de katalytische brandereenheid met de andere hand gedurende ongeveer 10 seconden. De ontsteking bij het eerste gebruik na de eerste vulling kan wat langer duren dan verwacht en de vlam moet een paar keer ontstoken worden. De vlam kan afkomstig zijn van een Zippo-aansteker, een Zippo-stickaansteker of een lucifer. Volg de gebruiksaanwijzing van de aansteker op. Houd handen en kleding op veilige afstand van de vlam. De handwarmer verwarmt door middel van een katalytisch proces. Er is geen vlam na ontsteking. De aanwezigheid van een vlam na ontsteking duidt op overvulling. Doe de vlam uit en laat overtollige brandstof verdampen voordat je probeert het apparaat opnieuw aan te steken.
  • Nadat de vlamloze ontsteking heeft plaatsgevonden, plaats je het deksel van de handwarmer er weer op en stop je de handwarmer in het meegeleverde beschermzakje. De handwarmer dient altijd in het meegeleverde stoffen beschermzakje te worden geplaatst om oververhitting te voorkomen. Je Zippo-handwarmer biedt nu urenlang aangename warmte. Na het ontsteken wordt warmte zonder vlam geproduceerd door middel van een katalytisch proces.
  • Na ontsteking is er geen mogelijkheid om de verwarming te stoppen. Stop indien nodig de handwarmer in het meegeleverde beschermzakje en plaats deze op een brandwerende ondergrond tot de brandstof op is en de handwarmer koel aanvoelt.