GRATIS verzending op elke bestelling van meer dan 65€

Verwisselen van de vuursteen

De gemiddelde gebruiker moet de vuursteen ongeveer om de paar weken vervangen.

 

Om de vuursteen te vervangen, moet deze eerst uit de vuursteenkoker gehaald worden:

  1. Verwijder eerst de binneneenheid (inzet) uit de behuizing.
  2. Draai het om en gebruik een kleine schroevendraaier of munt om de vuursteenveer los te draaien. Verwijder de veer langzaam. (Tip: de veer staat onder spanning, dus zorg ervoor dat hij niet wegvliegt.)
  3. Draai de binneneenheid (inzet) weer met de goede kant naar boven en verwijder het resterende stuk vuursteen, indien aanwezig, door de binneneenheid zachtjes op een hard oppervlak te tikken. (Tip: verwijder hardnekkige stukjes vuursteen of vuil met een opengevouwen paperclip.)
  4. Plaats een nieuwe vuursteen in de messingkleurige vuursteenkoker. Pas op dat je de koperen punt aan het uiteinde van de vuursteenveer niet verwisselt. Ook al lijkt het op een vuursteen, dat is het niet.
  5. Plaats de vuursteenveer er weer in en draai hem met de klok mee totdat hij goed vastzit

Belangrijke tip: zorg ervoor dat de schroef stevig is vastgedraaid, zodat het deksel volledig kan sluiten. Een goede afdichting helpt de verdamping van de aanstekervloeistof te vertragen. Draai de schroef weer vast als het deksel niet sluit.

  1. Als je het vuursteenwiel aansluit na het plaatsen van een nieuw vuursteentje, draai het wiel dan een paar keer achteruit.

Tip: je kunt extra vuurstenen onder de vilten laag bewaren voor later gebruik.