GRATIS verzending op elke bestelling van meer dan 65€

Verzorging van de lont

Een nieuwe lont is altijd wit. Na verloop van tijd wordt de lont zwart door roetaanslag, wat invloed heeft op de prestaties ervan. Als dit het geval is, moet je de lont "trimmen":

  1. Gebruik een pincet of een punttang om de lont voorzichtig omhoog te trekken totdat de schone lont verschijnt. Pak de lont zo laag mogelijk vast om te voorkomen dat deze scheurt.
  2. Gebruik een schaar of draadsnijder om ook het uiteinde van de bovenkant van de schoorsteen af ​​te snijden.

Tip: dit moet een of twee keer per jaar worden gedaan. Elke lont is bijna vier (4) centimeter lang, dus je zult de lont na 2-3 keer afsnijden moeten vervangen. De lont moet worden vervangen als de aansteker niet goed ontsteekt of als het ontstekingsproces meerdere keren moet worden herhaald.

 


De lont vervangen 

Het plaatsen van een nieuwe lont op een normaal of slim lighter model:

  1. Verwijder alle onderdelen van het binnenwerk; de vuurstenen schroef, het viltje, het verpakkingsmateriaal en de oude lont.

Tip: voor snellere en makkelijkere montage zet je het verpakkingsmateriaal voorzichtig weer in elkaar in dezelfde volgorde als waarin je het uit elkaar haalde. De onderdelen passen dan beter in elkaar.

  1. Installeer de nieuwe lont door het schoorsteengat en buig de bovenkant van de lont over de schoorsteen om hem op zijn plaats te houden tijdens het opnieuw plaatsen.

Opmerking: in geval van een pijpaansteker kan de schoorsteenkap worden verwijderd. Schuif eenvoudigweg je duim onder de rand aan beide uiteinden en til hem op.

  1. Vervang het verpakkingsmateriaal in kleine stukjes door de lont tussen de vulling te weven in een serpentijn- of "S"-patroon.

Tip: het doel is om de lont zoveel mogelijk contact te laten maken met het verpakkingsmateriaal.

  1. Plaats het viltje weer over de vuurstenen koker en zet het vast met de vuurstenen veer zoals eerder vermeld.

Tip: zorg ervoor dat de vuursteen er tijdens dit proces niet uitvalt.

  1. Snijd de lont ter hoogte van de schoorsteen gelijkmatig af en plaats het inzetstuk terug in de behuizing.