GRATIS verzending op elke bestelling van meer dan 65€

Bradford, Pennsylvania U.S.A. is niet alleen de geboorteplaats van Zippo-aanstekers en Case-messen, maar ook een plek waar je het vakmanschap en de kwaliteit die synoniem staan ​​voor "Made in America" echt kunt voelen. We nodigen je uit om het Zippo/Case Museum & Flagship Store te bezoeken, waar fans en verzamelaars uit de hele wereld samenkomen om de lange geschiedenis van beide Amerikaanse iconen te beleven.

Ontdek de 15.000 vierkante feet grote attractie, met onder andere de wereldberoemde Zippo Repair Clinic en de Zippo/Case Flagship-Store. Veertien speciaal gemaakte Zippo-straatlantaarns staan aan weerszijde van de oprit naar het gebouw. Bij de ingang staat een 40 feet grote Zippo-aansteker met pulserende neonvlam en een enorm zakmes met drie lemmeten van Case Canoe. Geniet van een rondleiding op eigen gelegenheid om de rijke geschiedenis van twee Amerikaanse iconen te leren kennen.

 

Geschiedenis

Het eerste museum; de Zippo Family Store and Museum, werd eind 1993 geopend. De naam was goed gekozen, aangezien het producten van de toenmalige Zippo-bedrijfsfamilie tentoonstelde: Zippo, W.R. Case and Sons Cutlery Company en Holgate Toys.

Het oorspronkelijke museum was vrij klein en bleek al snel ontoereikend om de passie van verzamelaars en de nieuwsgierigheid van de toeristen die de reis naar Bradford maakten, te bevredigen. In 1995 werden plannen gemaakt voor een gloednieuwe en groot uitgebreide winkel en museum. De feestelijke heropening van het Zippo/Case-bezoekerscentrum vond plaats op 18 juli 1997, tegelijkertijd met de 65e verjaardag van het bedrijf.  Het was het middelpunt van de internationale Zippo/Case-ruilbeurs in 1997. Meer dan 8000 mensen vanuit de hele wereld namen deel aan de driedaagse bijeenkomst en brachten daarmee een internationale bezoekersstroom op gang die tot op vandaag de dag voortduurt.

De Zippo/Case Museum & Flagship Store ontvangt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Verzamelaars en toeristen komen vanuit de hele Verenigde Staten en vele andere landen, waaronder Duitsland, Polen, België, Ierland, Japan, Korea, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Portugal en Brazilië, wegens hun liefde voor deze twee Amerikaanse merkiconen.

Interessante exposities

Net zoals je je Zippo-aansteker of Case-mes niet vergeet, zul je tevens je eerste bezoek aan het Zippo/Case Museum niet vergeten. Beleef onder andere de volgende exposities:

  • An Ally for the Allies, een onderscheiding van Zippos bijdrage aan het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog.
  • The Greatest Supporting Actor of all Times, een weergave van alle keren dat een Zippo-aansteker te zien was in Hollywoodfilms.
  • "It Works or We Fix It Free," een glimp van het beroemde reparatiecentrum van Zippo.
  • Zippo Rocks!, een rock-'n-roll verzameling van Zippos rol in de muziek in de loop der jaren.

 

Gratis toegang

  • Toegankelijk voor gehandicapten
  • WC
  • Gratis parkeren voor bussen
  • 7 dagen per week geopend (zie uitzonderingen hieronder)

 

Reisgroepen zijn welkom!

Reisgroepen zijn welkom.  Er zijn enkele beperkingen van toepassing.  Neem contact op met het hoofdkantoor van Zippo via 814-368-2700 om een rondleiding te boeken.

Zippo Case Museum

ADRES

1932 Zippo Drive
Bradford, Pennsylvania 16701
814-368-1932

Openingstijden

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag & zaterdag 9.00 - 17.00 uur zondag 11.00 - 16.00 uur

Gesloten: 1 en 2 januari, Pasen, Thanksgiving en Kerstmis. (Open op kerstavond van 9.00 tot 15.00 uur en op oudejaarsavond van 11.00 tot 16.00 uur)