GRATIS verzending op elke bestelling van meer dan 65€
Junger Mann steht vor dem Wangemälde von Dface und hält das dazugehörige Zippo Feuerzeug in der Hand

Het iconische merk viert zijn 90-jarige verjaardag als onconventioneel blank canvas door in het hart van Londen een muurschildering te maken met de beroemde Britse straatartiest.

Zippo x Street Artist D*Face onthullen samen Londense muurschildering

Zippo-aanstekers zijn gedurende de jarenlange geschiedenis van het merk een kleine en onconventionele plek geweest waarop ongeëvenaard artistiek talent zich kon uiten. De traditie om licht te werpen op onconventionele kunst en om creativiteit in al zijn vormen te vieren, zet Zippo ook dit jaar voort dankzij de samenwerking met de street artist D*Face.  

"De windbestendige Zippo-aansteker is sinds 90 jaar een onconventioneel blank canvas; een klein maar fijn platform waarop individuen hun persoonlijke stijl en creatieve geest kunnen uiten. Ons nieuwe 540°-kleuren versieringsproces maakt de allerkleinste details mogelijk, waardoor we het ongelofelijke ontwerp van D*Face kunnen presenteren met een even groot effect als de muurschildering zelf," verklaart Lucas Johnson, Global Senior Brand Manager van Zippo.

De unieke muurschildering van D*Face werd onthuld tijdens het eerste Londense Mural Festival, ter introductie van de nieuwste ontwerpinnovatie van het merk Zippo, het 540°-kleuren versieringsproces en om de kenmerkende urban stijl en de subversieve kijk op popcultuur van de Master of Murals te presenteren. Het gewaagde nieuwe ontwerp is een subversief zelfportret dat de vermenging van cultuur en media weergeeft die ons in de 21e eeuw omringt; een knipoog naar de iconische popcultuurstatus van het merk en zijn toewijding aan individuele expressie. De muurschildering staat centraal in een wereldwijde marketingcampagne.

Het kunstwerk is onderdeel van het Londense Mural Festival en kwam, samen met 40 andere muurschilderingen van internationale en lokale kunstenaars uit de hele stad, tot leven in Kings Cross, Londen. Het doel van het Mural Festival is om de stad te presenteren als blank canvas en om creatieve individuen wereldwijd te vieren.

"Het is geweldig om onderdeel te zijn van deze samenwerking met Zippo. Ik ben geboren en getogen in Londen en beschouw de straten van de stad al zolang ik me kan herinneren als blank canvas. Het voelt dus goed om deel te mogen nemen aan het eerste Mural Festival. Wat betreft de aansteker, ik ben eraan gewend geraakt dat mijn muurschilderingen tijdelijk zijn, maar het is geweldig dat dit een soort van permanent kunstwerk in miniformaat is en dat je hem in je zak kunt steken. Cool dat een aansteker een onconventionele uiting van urban kunst is geworden", zegt D*Face.

Zippo heeft een 'behind the scenes' opgenomen waarbij te zien is dat D*Face verschillende media en technieken heeft gebruikt voor zijn 7 x 11 meter grote muurschildering - Video bekijken.

De muurschildering is permanent vastgelegd op een limited edition windbestendige Zippo-aansteker - een canvas dat een leven lang meegaat en onderdeel is van een 3-delige Zippo Street Art Collection. Naast ontwerpen van Marija Tiurina, Pref en Tristan Eaton toont de collectie de nieuwste innovatie van het merk: het 540°-kleuren versieringsproces. Dit nieuwe proces stelt Zippo in staat om design in volledige kleuren toe te voegen aan de windbestendige aanstekers, omwikkeld rond alle randen en oppervlakken, waardoor het het perfecte canvas is om het werk van straatartiesten te laten zien. Hier kun je de collectie kopen.  

Graffiti-artiesten die het kunstwerk van D*Face bezochten tijdens het openingsweekend van het festival, hadden tevens de kans om zichzelf onder te dompelen in het House of Zippo, via een deur achter het kunstwerk. Een unieke, experimentele art x retail space met live demonstraties van deelnemende artiesten.

Tags:
blog, news, post