GRATIS verzending op elke bestelling van meer dan 65€ !

We vieren
World Art Day

15 april 2022
Aanstekers exclusief online verkrijgbaar

Zippo viert World Art Day met de uitgave van deze exclusieve aanstekerontwerpen door kunstenaars van over de hele wereld.

 

Guy Harvey - Jamaica

Luis Royo - Spanje

Victoria Francés - Spanje

John Smith Gumbula - Australië

VICTORIA FRANCÉS

Spanje

Victoria Francés' jeugd in de bossen van Galicië en haar eerste reizen naar de gotische omgeving van Parijs en Londen zouden later de romantiek en de mystiek in haar kunst beïnvloeden. Tijdens haar studie Schone Kunsten aan de Faculteit San Carlos in Valencia maakte zij haar professionele debuut met het ontwerpen van omslagen, affiches en andere grafische werken. In 2004, toen zij pas 22 was, publiceerde zij haar eerste geïllustreerde boek, Favole 1: Tranen van steen, gebaseerd op haar herinneringen aan de steden Venetië en Verona, met door haarzelf geschreven teksten. Het werk maakte haar internationaal bekend als een van de sterkste op het gebied van illustratie. Haar tweede kunstboek, Favole 2: Free Me, werd gepubliceerd in de lente van 2005.

Waarom koos u Zippo aanstekers als medium voor uw kunst?

"Zippo-aanstekers zijn prachtige items voor verzamelaars en fans en zijn een geweldig medium om mijn kunst de wereld in te krijgen op items van hoge kwaliteit."

 

 

Voor meer bezoek:
Facebook.com/VictoriaFrances.Art
Instagram.com/VictoriaFrancesOfficial

LUIS ROYO

Spanje

Luis Royo is een van de bekendste kunstenaars in de wereld van de fantasie-illustratie. Met meer dan 40 jaar ervaring heeft hij schilderijen, eigen boeken en tentoonstellingen gemaakt. Zijn werk is te vinden in veel verschillende media over de hele wereld: Videospelletjes, platenhoezen, romanomslagen, beeldhouwwerken en tarotkaarten. Royo staat bekend om zijn sensuele en duistere, bijna apocalyptische beelden van fantasiewerelden met sterke vrouwen en mechanische levensvormen, gericht op een volwassen publiek en aantrekkelijk voor zowel mannen als vrouwen. Zijn werken en boeken worden wereldwijd gewaardeerd en hij wordt internationaal erkend als een van de grote iconen van de fantasie-illustratie.

Waarom koos u Zippo aanstekers als medium voor uw kunst?

"Het product spreekt veel van mijn kunstklanten, verzamelaars en galeries over de hele wereld direct aan."

 

 

Voor meer bezoek:
LuisRoyo.com

 

GUY HARVEY

Jamaica

Guy Harvey is de belichaming van alles wat met water te maken heeft. Hij is een unieke combinatie van kunstenaar, natuurbeschermer, duiker, visser, wetenschapper en ontdekkingsreiziger, toegewijd aan zijn gezin en zijn liefde voor de zee. Guy's natuurlijke gave om de onderwaterwereld na te bootsen heeft hem van professor in de mariene biologie tot wildlife artiest en fotograaf gebracht. Naast andere onderscheidingen heeft hij in 2008 de Guy Harvey Ocean Foundation opgericht. Het GHOF is een non-profitorganisatie die zich toelegt op de financiering van wetenschappelijk onderzoek en educatieve programma's ter bescherming van de rijkdommen van de zee. Guy heeft momenteel zijn kunststudio in Grand Cayman, waar hij woont met zijn vrouw Gillian en twee kinderen Jessica en Alex.

Waarom koos u Zippo aanstekers als medium voor uw kunst?

"Of het nu op land of op zee is, Zippo aanstekers zijn een essentieel item voor elke outdoor liefhebber. Plus, de rechthoekige vorm van Zippo aanstekers is het perfecte canvas".

 

 

Voor meer bezoek:
GuyHarvey.com
GHOF.org

JOHN SMITH GUMBULA

Australië

John Smith Gumbula is de oprichter van Bur'an, ambassadeur en Chief Indigenous Officer, een visionair en innovator. John is geboren bij de WakkaWakka, GurangGurang inheemse bevolking in Queensland en geadopteerd als zoon van het Yolngu volk in het Northern Territory van Australië. Hij heeft een sterke band met dit land en zijn volk. Als ontvanger van de QEII Silver Jubilee Queens Trust Award for Young Achieving Australians heeft John de inspirerende kans gekregen om zijn talenten met de wereld te delen, door naar meer dan 60 landen te reizen en zijn creativiteit te delen. Al meer dan drie decennia verkent John met passie traditionele en hedendaagse inheemse kunstmedia en bouwt hij culturele bruggen van begrip tussen wereldwijde gemeenschappen. John's visie en strategie bestaat erin duurzame en sectoroverschrijdende partnerschappen op lange termijn te ontwikkelen om de toegang van inheemse bevolkingsgroepen tot de wereldwijde economische markten te verbeteren.

Waarom koos u Zippo aanstekers als medium voor uw kunst?

"Ik werd aangetrokken door de blijvende passie, innovatie en diversiteit van kunst en design. Deze passie leidde me vele jaren geleden naar Zippo, en vandaag ben ik er trots op dat ik mijn cultuur en verhalen kan inbrengen in zo'n iconisch wereldmerk in familiebezit."

 

 

Voor meer bezoek:
Instagram.com/johnsmithgumbula
Instagram.com/indigenft
Twitter.com/IndigeNft
Twitter.com/jsgumbula
BuranAustralia.com.au